tisdag 30 september 2014

Skulle kunna bli en sådan dag .



Godmorgon!
Borta bra men hemma bäst! Mitt hem är min trygghet och min borg. Här har jag egna tankar och min egen röst. Här tankar jag min energi och kan bara vara jag. Om jag inte trivs och har en "fristad" i mitt eget hem – var skall jag då ha min fristad.? " Män bygger hus - kvinnor skapar hem "
När jag steg upp i morse kände jag att idag skulle det kunna bli en sådan där dag då jag kommer att tänka.
 Tänka ska ju vara nyttigt för hjärnan,det är mycket som jag tänker på och jag tror att lite då och då behöver man bara ha en tänkardag för sig själv. En dag där man bara är. Men om jag får en tänkardag eller inte återstår ju att se. Allt som oftast blir det aldrig som jag hade tänkt mig/ önskat mig av dagen. Krav och måsten står allt som oftast på agendan och dum nog som jag är kan jag sällan säga nej vilket i sin tur straffar sig för mig...

 Dagens ord:
Vänd ansiktet mot solen, så faller skuggorna bakom dig

  Javisst önskar jag att det såg annorlunda ut.  Livet, ja allt.
Att vara stark är så enkelt att säga men det krävs mycket för att vara det. 





Nu har även jag börjat få skräppost här på bloggen. Har inte haft det tidigare. 
Så jag sätter igång ordverifieringen så får jag se om jag slipper spam/skräppost.
Irriterande är det hur som haver.

söndag 28 september 2014

☺ ☺ ☺


 



Jag tycker detta lilla Youtube klipp är så roligt så jag kan inte låta bli att visa det :-)
och att ha en groda som husdjur är nog lite annorlunda :-)

Så kul hur grodan försöker fånga myrorna i spelet och sedan blir sur och biter ägaren i fingret :-)

Jag visste inte att grodor kunde bitas...
Visste ni det ?

lördag 27 september 2014

Husbygge

Ni har säkert hört talas om eller sett hus som är byggda upp och ned.
Men har ni sett ett hus där även insidan är upp och ned ?

Gänget som designade och byggde huset ville bara göra någonting ovanligt.
De hade ingen speciell anledning, utan tyckte bara att det var en rolig utmaning.



onsdag 24 september 2014

Kardemummakaka och höst!

Nu är det höst hos mig Vinden viner runt öronen, det är kyligt - dags att stänga blixtlåset på jackan... ända upp i halsen.Brrr....

 Dagen idag ska jag i alla fall baka en kaka!
Upptäckte i morse att jag hade slut på ägg så det blir en kaka utan ägg idag.
Går bra det med - att baka en kaka utan ägg alltså... 

Kardemummakaka, inte att förakta.

Kardemummakaka utan ägg

6 dl vetemjöl,
2 tsk bakpulver,
2 dl socker,
2 tsk stött ((malen) kardemumma,
1 hg margarin,
2½ dl mjölk,
pärlsocker.

Blanda samman mjöl, bakpulver, socker och kardemumma och finfördela smöret häri. Rör sist med mjölken och rör degen smidig. Häll smeten i en väl smord och bröad form. Strö över pärlsocker och grädde i 200 – 225° i ca 45 min eller tills den känns färdig.

söndag 21 september 2014

Söndag och gnäll.

Den mjölk som du tror att du får i kaffeautomaten är inte mjölk. Den har över huvud taget inte mycket med mjölk att göra. Härdat fett och socker... är vad du tror är mjölk. Lurad!

Jag visste väl det. Det kunde man ju ge sig sjutton på. Att det inte var mjölk. Varför hålla på att luras på detta sätt?!

Och hur farligt är detta som kaffedrickarna tror är mjölk? Sedan är det väl samma elände som blandas ut till choklad i dessa maskiner?


Nä nu tar vi lite söndagsmusik i stället för mitt gnäll om kaffeautomater.

'm flying away
Running like the wind
As I chase the sun
Up spinning around
Circles in my mind
Sailing over ground





torsdag 18 september 2014

Vad tycker jag ?








Tänkte på självkritik och hur man behandlar sig själv illa.



Brukar säga till mina barn och de som tycker illa vara om sitt utseende att de inte ska bry sig om hur det ser ut eller inte ser ut. För det är ju insidan som räknas. Och så tycker jag faktiskt! För den som inte har så fagert yttre kan ha det allra fagraste inre. Och tvärtom.



Men när det kommer till mig själv så funkar det på något sätt annorlunda..  Jag tycker att jag är ful. Tittar mig i spegeln och gnäller misslynt över att jag ser ut som ett troll. Vet inte vad jag inte gillar av det jag ser. Men fel ser jag i alla fall.



Jag vet att jag har många bra inre kvaliteter. Men om jag ska sätta mig ner och lista dem kommer jag inte på en enda bra sak med mig själv.  Däremot är jag bra på att tala om för andra vad bra de är. För det är inte svårt alls. Det svåra är att se det som är bra med mig själv.



Jag vet också att detta med att jag nedvärderar mig själv kommer från skoltiden och den fruktansvärda dagliga misshandeln som har följt mig genom åren som varit. Många års hjärntvätt har satt sina djupa spår i huvudet på mig. Försöker dagligen att komma från dessa spår men halkar dit lite då och då.  Skulle nog behöva hjärntvättas till rätt insikter.



Tack för mig! Och ha en trevlig Fredag.




onsdag 17 september 2014

Kvällen den 17/9


Mörkret har lagt sig - men varför det lagt sig vet jag då inte.

Tycker mer att det kommer smygande lömskt runt knuten och överraskar mig där jag skyndar mig med min dags vedermödor. Och mörkret ligger väl inte på världen, marken... omgivningen. Snarare smiter det runt överallt och nästlar sig in i minsta skrymsle. Tar världen i besittning när solen drar täcket över nästippen. Tur att solen då har vett att kliva upp på morgonen, även om vi inte ser den bakom tjocka moln. Men likväl finns den där. Dagens sanning, för det är ju på dagen solen lyser.

Vad nattens sanning kan vara vet jag inte så där på rak arm. Kanske att det just är så mörkt. Kallt och mörkt och avgrunden är nära. Se upp var du kliver. Kanske har du kommit till världens ände och kliver rakt ut i inget... ramlar ut över kanten på den pannkaka som är vår värld. Visst, jorden är rund. Men rätt som det är tar underlaget slut i alla fall... och du faller. Förhoppningsvis inte ner i någon gammal övergiven brunn. De bör vara tillstängda i detta förbudsland. Fast... finns det någon lag mot att ha slarvigt öppna brunnar där folk kan ramla ned?

Som sagt, jag vet ju att jorden är rund... men det är mycket mer fantasieggande att tänka sig den som en gyllene pannkaka. Tänk så stora härliga frasiga kanter det då skulle bli. Det räcker till många hungriga munnar. Pannkaksfras är gott.

Jag har tidigare i kväll stekt lite frasiga pannkakor. Smaska och mumsa i mig dem tillsammans med barnen. Smörja kråset.    

I morgon är en ny dag och jag hoppas att solen skiner och att det inte blåser så jag blåser bort, hi hi hi....
För då kan jag ju inte skriva här nåt mera....
Men det är ju den här dagen som räknas just nu och idag har dagen varit ganska så vindstilla både inomhus och utomhus - så jag har haft båda fötterna på jorden... 
Jag är nog rätt så jordnära av mig,   gör mig inte så märkvärdig är realistisk och förnuftig.

"Snurra min jord
låt mig följa med dig
Jag är lika värnlös som du
Snurra min jord
du får inte ge dig
Jag vet ingen stjärna som du
Snurra och dansa med oss
fast vi är bara bloss som du
Du skälver min jord
som du själv är ombord, min vän
Natten söker alltid dagen
"

Text Lars Forssell  
Sång Olle Adolphson
Jan Malmsjö.....                                                 


lördag 13 september 2014

Fredagens äventyr eller ?

 
 Ibland blir man riktigt riktigt förvånad. Som tagen på sängen och i efterdyningarna frågar man sig " själv " vart det där kom ifrån ?

Det är  sällan och aldrig man  blir så kolossalt förvånad som när man ska fylla skurhinken med vatten och man lutar sig över badkarskanten och blundar lite för att ta en snabbvila medans badkarskranen fyller hinken. 
Ryggen värker lite och man gör en liten grimas  medan man vrider på vredet för varmvatten, ofta vrider man dessutom vredet i botten för att man vill att hinken ska fyllas snabbt.  Den plötsliga  och skoningslösa ansiktsduschen kommer i full fart nerifrån och  rensar noggrant  rent i varenda vrå i bihålorna. Det till och  med kittlar i öronen.
Eftersom ögonen är hårt ihopknipna av förvåning och fasa över den kraftiga strålen hittar man heller inte av vredet som snabbt kan avsluta den ofrivilliga duschen.  Medan man förtvivlat letar efter vredet sprutas vattnet i ansiktet, på tröjan och i taket och överallt eftersom duschslangen låg löst slängd på botten av badkaret. 
 
Vattnet dryper från både håret och kläderna och man vet inte om man är förbannad eller förnedrad. Golvet ska dock skuras så det är bara att dra de blöta dränkta testarna bakom örat och bita ihop.
 Moppen får utstå lite hårdare tag och hörnen blir renare än vanligt. Liksom bihålorna och insidan av halsen som också fått sig en verklighets check av duschslangen.





tisdag 9 september 2014

Tacksamhet med huvudvärk

Dunk dunk dunk säger det i mitt huvud just nu. Har sån konstig huvudvärk. Steg upp i morse med huvudvärk!

Jag sov väldigt illa i natt,var så OTROLIGT trött och sömnig när jag gick och lade mig men har legat helt klarvaken hela natten. Jag har vridit och vänt på mig snurrat på... men ändå inte kunnat somna. Värk nacken leder och muskler.

*Det kanske förklara huvudvärken nu*

Dagens ord från mig:
 Jag accepterar nederlag lättare med tacksamhet
 över de situationer jag faktiskt klarat av. 


Att uppskatta och vara tacksam över mig själv det var längesen jag var , men det händer att jag gör det ibland. Stannar upp, ser på mig själv där jag är just nu och sätter mig själv i perspektiv.
Jag tänker ibland att om jag hade kunnat se mig själv här och nu, för 3 år sedan, skulle jag ha varit stolt. Jag tänker att om jag ser på mig själv om 3 år, så kommer jag antagligen att vara stolt. Det är något jag glömmer, något jag tror att vi alla glömmer – att se på oss själva med stolthet över vad vi faktiskt är precis just nu!


 Lite som en påminnelse till mig själv; Livet är mer än det här och samtidigt är det här allt som livet är. Livet är de små sakerna. Hur solen går upp varje dag, fastän den ibland skyms av molnen. Hur tårarna faktiskt tar slut, till slut. Och att det är onsdag idag, torsdag i morgon och en helg som jag hoppas ska vara hur solig som helst. ♥



lördag 6 september 2014

Strålande väder

I dag är det närmare 20 grader varmt och strålande sol, det är verkligen ovanligt att vi har så varmt i början på september här i Skellefteå.

Jag njuter så länge jag kan av det fina vädret. Snart nog blir det kallare och löven faller från träden.

Ha en trevlig dag!

 

torsdag 4 september 2014

Idag är en märklig dag!






                                               Idag fyller jag  50 år!



SÅ SÄG GRATTIS FÖR 
BÖVELN.  ☺ ☺ ☺ ☺ 


Hurra Hurra Hurra!