söndag 31 januari 2016

* * * * * *

Konsten att vara snäll betraktar och förbryllas jag ofta av. Vadi den består, den där konstformen benämnd snällhet. Utan förhävelsen av att vara den goda människan. Det är sig inte riktigt görbart på det sättet. Då en har både mörker och skräp med sig. På sidorna i sin bok. Och inte alltid den där lätta smutsen, som en kan blåsa bort med en lätt ansträngning med hjälp av den djupa inandningen…..

Såg ett gammalt klipp på Daniel Mendoza

 LÄNK; Daniel Mendoza hos Malou

 En alldeles för kapad och kort intervju… Dock fastnade meningen han sa “jag behöver inte vara lycklig för att vara snäll”. Att det kan handla om val. Att vara snäll. Att inte kränka och såra. Men att en också kan vara obekväm, och väcka känslor, genom att vara snäll…

Och återigen, den där definition av vad lycka är. Malous fråga “men känner du inte lycka när du ser dem”, barnen var det hon avsåg. Och det blir så tydligt att vi ändå så lätt fokuserar att se på lyckan på det sättet, som det som ska ges från andra, genom det yttre.

Min egen förmåga att känna lycka kan " tror jag " bara finnas på ett enda sätt. Inifrån mig själv.
 I de där stunderna av själslig frid, där allt inuti är i samklang med själ, hjärta och hjärna. Kalla det inre harmoni kanske.

Det som vuxit i arbetet och kampen att ta sorgen och rädslorna i handen, och vandra framåt tillsammans på förlåtelsens stig.  Där, är min lycka. På grund av hur min livssituation och livserfarenheter sett ut  då finns tacksamheten och ron i de där små tingens vardagliga grå toner. Också. Och då ökar " kanske " mina nivåer av förmåga att vara snäll.

Därför. Kanske snällheten också börjar med snällheten mot oss själva?

Men vad vet jag. Annat än att jag bara tänker just nu på grund av Daniel Mendoza..

Ska dock börja om idag igen. Med att vara snäll. Mot mig själv.

Var det du också.



lördag 30 januari 2016

Sverker

Det är rätt läskigt att kliva ur duschen och känna lukten av något mycket skumt… Något som sticker i näsan och som luktar gummi…

Ännu mera läskigt blir det när man inser att det är ens egna hudkräm som jag köpte mig häromdagen med massor med salt i som luktar så läskigt!

Känner mig som Sverker (Ni vet han som var programledare i svt plus)
-  Ska det va så här?! Va?!?”

Hudkrämen åkte ner i soptunnan - Tummen ner!


LÄNK:

Vip/Kikki Danielsson /Arga Snickaren

För övrigt vill jag rekommendera detta program med VIP/ Arga Snickaren och Kikki Danielsson.
Här berättar Kikki b.l.a om sin ensamhet, " ingen kommer fast hon bjuder hem" osv... Väl värt att se!

onsdag 27 januari 2016

Värdelös

Att vara trött i hjärnan är så otroligt jobbigt, jag tycker det är mycket svårare än att hantera den trötta, värkande, skakande och klumpiga kroppen jag har. När kroppen strejkar kan jag" kanske" med lite tur få lägga mig ner och vila och hoppas att det snart släpper, ibland kan det behövas någon starkare värktablett men jag försöker klara mig utan så gott det går..

Men hur gör jag för att vila en hjärna som inte orkar fungera? Skruvar av huvudet och lägger i sängen? Hjärnan behövs ju hela tiden för att resten av kroppen ska fungera och man matas med intryck hela tiden hur man än försöker att stänga ute så mycket som möjligt.

Jag tror att alla förstår att en kropp som varit igång mer än den orkar behöver vila och det syns oftast utanpå mig att kroppen inte mår helt bra men hur ska man kunna förstå att hjärnan behöver vila? Ingen ser hur jobbigt det är när jag inte kan urskilja ljud, när det känns som om alla ljud anfaller från alla håll. En TV som står på, en radio långt borta i köket, någon som stänger en dörr, barnbarnet som vänder upp och ner på min lägenhet, flera som pratar samtidigt, någon som tuggar högljutt, en katt som jamar, bilar som kör förbi utanför. Allt det som en normalt fungerande hjärna sorterar bort utan att man behöver tänka på det verkar min hjärna suga åt sig som en torr svamp.

Det är svårt att stänga av hjärnan helt så att den får vila. När hjärnan blir för trött så känner jag mig helt värdelös.
Det är lättare att hantera en värkande kropp, yrsel, kramper, matthet, illamående, domningar, osv... men jag kan inte hantera en hjärna som strejkar. Det är ju där all min personlighet sitter, det är ju den som styr mina handlingar, det är ju den som gör att jag kan  bjuda på alla knasigheter jag gör på grund av att hjärnan inte är med men någonstans i humorns bakvatten så gör det ont att inte fungera som jag borde

tisdag 26 januari 2016

Dagens citat


Det finns så många givande citat att dela med sig av, som kan följa en under dagen och som man kan återvända till i tanken och få inspiration och insikt från.
 Jag har valt att ta med det här citatet idag
som är i linje med vad jag själv tror och hoppas att jag ska vara som människa..
"Att vara vänlig även om någon annan är ovänlig tillbaka..."

Hoppas även  att detta citat ska vara berikande för dig på din väg i livet.





Människor är ofta oresonliga och självcentrerade. Förlåt dem ändå. Om du är vänlig kan människor anklaga dig för att ha baktankar. Var vänlig ändå. Om du är ärlig kan människor lura dig. Var ärlig ändå. Om du hittar lycka kan människor bli avundsjuka. Var lycklig ändå. Det goda du gör idag kan vara glömt imorgon. Gör gott ändå. Ge världen det bästa du har och det kan ändå aldrig vara nog. Ge ditt bästa ändå.

Moder Teresa

måndag 25 januari 2016

Tvätt

I går kväll sorterade jag en tvätt, en ljus 60, trodde jag i alla fall. Tidigt i morse startade jag tvättmaskinen och allt är frid och fröjd till tvätten är färdig och jag ska slänga in den i torktumlaren.

Tyckte att det gick ovanligt fort för tvätten att bli färdig, 60-programmet brukar ta flera timmar. Tittar på maskinen och inser att jag kört underkläder på 40 grader. Blurk vad äckligt.

Jag tar i alla fall ut tvätten, vet inte riktigt varför eftersom jag vill köra om den på 60 grader, men i alla fall så ser jag att jag visst inte bara slängt in sådant som tål 60 grader i tvätten. Här ligger en del kläder som absolut inte ska tvättas varmare än 40 grader.

Mitt i den ljusa (vita) tvätten hittar jag dessutom flera svarta kläder.. Hur har det gått till?  Jag har ju separata tvättkorgar för mörk och ljus tvätt.

Ibland undrar jag verkligen hur min hjärna fungerar. Det var ju inte en siffra rätt men det var ju tur att jag bara ställde in maskinen på 40 grader och det var en himla tur att kläderna inte färgade av sig.

Fortsättningsvis idag ska jag nog hålla mig borta från allt som kräver någon form av tankeförmåga. Känns som om hjärnan och jag inte är på samma ställe.

lördag 23 januari 2016

Tack google


Att kasta ett getöga!               


När vi ber nån kasta ett getöga på något så vill ju inte att vederbörande sliter fram ett öga från en get och kastar det på exempelvis dokumenten.. Nej, vi vill helt enkelt bara att någon tar en snabb blick. Detta uttryck började jag tänka på här om kvällen…

Kasta ett getöga -Why?! På ordbruket.com fanns svaret. Det visade sig att ursprunget kommer från ett gammalt verb: gäta (norska gjete) -vilket betyder "vakta boskap". Gätaren behövde bara göra en snabb koll på djuren för att se att allt var okej. Så gät-ögat blev getöga… Var och när vi fick dålig hörsel och bytte ä:et mot ett e förtäljer inte källorna!

Tack google som visade vägen till svaret! Nu blev gät-ögat mera logiskt än getögat…


                                                                   
                                                               

                                                                   

onsdag 20 januari 2016

Kramens dag

Äntligen! Nu är den här. Kramens dag. Hur mycket bättre är inte det, en kylig dag  som denna att bara få ge en kram eller en cyberkram .. .. ;-) Här skickar jag en stor Kram Kram !!

Imorgon är det vinets dag som infaller  på St Vincentdagen den 22 januari.

Idag eller just nu i alla fall visar termometern hemma hos mig - 29 grader utomhus.  Brr rrr. Bara att hålla sig inomhus om kylan håller i sig och göra en del måsten eller annat skoj istället.
 Känner inte för att gå utomhus i denna temperatur - vill inte få rumpan kall. hi hi...

 Jag kan inte förstå varför tiden går så otroligt fort. Man vill så gärna göra så mycket och hinna typ med allt på en och samma sekund;-) Men som ordet säger: " allt som sker under himlen har sin stund ", dvs allt tar sin tid!

Idag är en ny dag, nya utmaningar och möjligheter.

 Kram till vardagen !!




Dagens ord:
Visste du att en kram som varar minst 20 sekunder minskar stress, stärker immunförsvaret, höjer smärttröskeln, sänker puls - och blodtryck, gör oss piggare, motverkar depression, ökar tilliten, dämpar rädslan och gör oss mer benägna att vilja umgås med andra människor.


tisdag 19 januari 2016

Att minnas är en konst ....

 Idag är det lösenordsdagen!

Är det fler som märkt att vi är omgiven av koder och lösenord?! Det är så mycket koder/lösenord att hålla koll på att  man nästan blir snurrig. Är det inte en kod är det någon form av lösenord. Jag är tacksam att säkerheten är HÖG (safty first!) men det innebär ju också att man måste ha stenkoll. Annars befinner man sig i DaVincikoden letandes efter ledtrådar till hur man tänkte…

 Hur är man kod eller lösenord-kreativ?
Smart så man kommer ihåg själv men samtidigt så slug att det inte knäcks?!

Generellt så väljer folk värdelösa lösenord/koder

Det har hänt att det blivit  rena rama DaVincikoden för mig att försöka få fram/minnas dom där rackarns  / olika / lösenorden eller koderna...
 Minnet kan vara allt annat än bra många gånger för mig.

Erkänner att jag inte byter ut särskilt ofta. =(

Ibland är det en välsignelse att inte komma ihåg eller minnas allt. Tänk så överlastat och svårforcerat det skulle bli däruppe under hårfästet. Och jag finner mig i min ofullkomlighet med de trösterika orden: "Att ha gott kom i håg är att ha talang. Minnas är en konst."

Att veta var jag har lagt ifrån mig saker och ting?

Ni vet när man absolut inte vill förlägga något som man vet att man behöver senare så tänker man att jag måste hitta ett bra ställe att lägga den på. Det där bra stället brukar sällan vara så bra som man tror.
Det brukar vara rätt svårt att komma ihåg det där bra stället.

Så där tänker jag varje dag, flera gånger om dagen, om något som jag inte vill att min förvirrade hjärna ska slarva bort. Och sedan så springer jag runt och letar och letar och letar och blir väldigt trött och irriterad på mig själv.

Nu när jag har barnbarnet boende hos mig har jag varit ännu mer rädd för att tappa bort saker så då har det blivit ännu fler bra ställen och nu är det snudd på omöjligt att komma på vart jag kan ha lagt viktiga saker som bankdosan. =(



måndag 18 januari 2016

Måndag


Lustigt det där med dagar..... 
Tycker att det precis var måndag ju =) 
God morgon..... 
Hoppas ni sovit gott!

Hittade denna roliga på nätet...

Jag kommer i alla fall ihåg den tiden då...........  



diskproblem förmodligen var av medicinsk natur.

desk top publishing var en bok om möbler.

mjukvarupaketet var strumporna du fick i julklapp.

den enda affärsgrafik du såg på ett kontor var den på väggen på toan.

öppen arkitektur var när byggmästaren glömt sätta på taket.

kopieringsskydd innebar att gömma sin examensskrivning för eleven bredvid.

den enda optiska lagringsmedia du kunde köpa var glasögonfodral.

artificiell intelligens var att låtsas vara smart.

bugg var en dans.

en POP-up-meny var programmet på en Povel Ramel-revy.

när en bläckstråleskrivare var en trasig reservoarpenna.

Det är rätt så kallt idag ... Jag ska dock tillbringa dagen inomhus  så mig gör det inte så värst mycket=)

Nu är kaffet färdigt i alla fall, tack så mycket.... så det är väl dax att avsluta skrivandet nu och försöka ha lite soffhäng en stund med barnbarnet.

När jag menar försöka ha lite soffhäng så brukar det vara näst intill en omöjlighet när barnbarnet inte kan sitta still utan har myror i baken precis hela tiden.

Det händer nog rätt ofta att jag känner mig på detta viset (som bilden visar) när barnbarnet rumstrerar runt.




Hej då!



fredag 15 januari 2016

Sent kvällsinlägg!

Vissa dagar känns det som om någon skulle behöva operera in en klädbetjänt (ni vet en sådan där ställning man hänger kläder på) eller en stålställning i min kropp för att jag ska orka hålla den uppe, orka hålla nacken uppe. Idag är en sådan dag och antagligen ser jag väl lite sliten ut för sonen accepterar inte riktigt att jag säger att jag mår bra när han frågar.

Yngsta dottern försöker medla och säger till sin bror: men mamma kanske tycker att hon mår bra i förhållande till hur hon kan känna sig.

Det är så svårt att förklara vad som gör att man mår bra. Det finns så många parametrar som väger in och även om kroppen och knoppen känns skrutt så kan jag ändå må bra. Jag antar att det har med acceptans att göra. Jag har accepterat att jag fungerar så här  och att jag har ett helt annat utgångsläge för att "må bra"  Dessa dagar är det  "att göra ingenting" som gäller.

Jag kan alltså både känna mig helt överkörd och manglad men ändå tycka att jag mår skapligt (kanske inte superbra men ändå okey för att vara jag), det kan vara en så enkel sak som att jag känner att jag faktiskt orkar läsa några rader i tidningen som gör att allt känns bra.
 Jag börjar ju inte precis dagen med att känna efter om jag mår bra eller inte utan tar dagen som den kommer.

Är det en dag där jag har ostadiga ben så att säga, en dag där all energi är dränerad så är det, jag kan inte göra så mycket åt det och tänker inte mer på det än när jag försöker ta mig fram utan att snubbla.
Jag tänker inte att idag mår jag dåligt för att jag har en dag som inte fungerar - eller att idag mår jag dåligt för att hjärnan och energin är kaputt.... Det är bara en sådan dag helt enkelt.

Jag antar att det är ganska svårt att förstå för någon som är frisk som alltid kan lita på sin kropp och faktiskt kan bestämma över den också men för mig är det bara en bonus om jag kan bestämma något som min kropp ska göra. Så även om jag inte mår bra kan jag faktiskt må okey trots en värkig och bråkig kropp och själ..

onsdag 13 januari 2016

Jag fick ett mejl....

Du  har en tid av oro och bekymmer bakom dig.
Livet har känts bekymmersamt och  tråkigt en tid.
Jag vill försäkra dig om att den tiden är förbi nu.


Efter regn  kommer alltid solsken och så kommer även att ske för dig.


Tänk  så här att om livet alltid bestod av idel lycka och glädje skulle du inte  utvecklas vidare.  

Du kommer att lära dig något av den här livs krisen.

Försök att  inte älta det som har hänt alltför länge utan gå vidare utan att se dig  om!



Du  är beskyddad på din väg i livet .

För att  lycka, kärlek och pengar ska slå in måste du skynda  att sätta in 880 kr Margot, jag har upplevt en originell och ganska förvirrande upplevelse och detta meddelande av tur och lycka bör förmedlas till dig så snart som möjligt. Så för Guds skull, förstör inte den här möjligheten till ett bättre liv som Himlen är redo att ge dig, Genom att dröja med betalningen kan din chans att bli rik gå dig förbi...  Ditt öde blir då att alltid vara i mörkrets värld.

Pytt i panna säger jag bara. Undrar hur många som får sådana här mejl och verkligen går på det som står och sätter in pengar åt "falska" medium/spådamer som bara är bluff" ?

Inte då jag i alla fall det är ett som är säkert!

tisdag 12 januari 2016

Hopplöst

Igår gjorde jag en liten rens i skåpen i bokhyllan. Inte någon stor rens av någon källare/förråd eller vind utan några få skåp i bokhyllan hemma. Man samlar ju på sig en del skräp genom åren och sådant man inte använt på länge eller knappt vet om att man har kan man lika gärna göra sig av med tycker jag. Kanske kan någon annan få användning för prylarna, eller så ska de helt enkelt bara kastas.

Jag tyckte att jag tog det jättelugnt, jag försökte sitta ner men det är svårt när skåpen är nere i golvnivå och kroppen protesterar över hårt underlag eller obekväma ställningar. Försökte med kudde under knän eller under ändan men det blev ändå stora problem att hitta en arbetsställning som fungerade. Därför blev det naturligt med många pauser.

När jag har sorterat färdigt i skåpen står det en hel del prylar på bordet som ska skänkas eller kanske säljas. När jag tänker gå för att hämta en liten låda att lägga dessa saker i så länge så får jag soppatorsk. Jag hatar känslan av att bli hjälplös. Måste orken ta slut nu, jag är ju inte färdig.
Jag gillar inte att lämna saker ofärdiga. Jag vill avsluta mina projekt och gå vidare till nästa, inte ha ett projekt som hänger över mig.  Jag hamnar i soffan, darrig och av ren utmattning. Det känns som om sakerna på bordet som jag borde stoppa i en låda hånler åt mig. Åh, vad jag hatar att få soppatorsk.

måndag 11 januari 2016

Färger former smaker

Livet är en strid.
Striden är en kamp.
Kampen är en häst.
Hästen en dragare.
Dragaren är ett stadsbud.
Stadsbudet är en knöl.
Knölen är en potatis.
Livet är med andra ord en potatis.

Potatisen finns i en uppsjö färger, former och smaker, så att livet är likt en sådan är väl inte det sämsta eller är det kanske?

lördag 9 januari 2016

Ghaaaaahhhh

En smärre naturkatastrof har inträffat i min närhet.

Det är inte så att jag är den som förorsakat katastrofen. Jag trodde inte mina ögon i förmiddags (lördag) när jag upptäckte katastrofen. Hoppade sedan jämfota och förbannade en hel del olika saker och tings förhållande. Blev sedan så matt och slut att jag inte visste hur jag skulle stå på benen. Famlade efter stöd och hjälp här i livet men fann bara en dörrpost att luta min stackars förvirrade panna mot. Funderade på att knyta ett snöre i håret och hänga upp mig på en krok... men hittade varken snöre eller krok. Så det blev att ta ett djupt andetag och rycka upp sig en bit ur skoskaften. Lite svårt bara att rycka upp mig ur skoskaften då skorna stod ett antal meter bort. Men, som den kvinna jag är så klarade jag det med. För kvinnor klarar det mesta, eller får lov att tro att de klarar det mesta. För hur skulle världen annars se ut?
Det var bara att kasta sig in i katastrofområdet och börja se sig om efter var behovet av insats var störst. Kom fram till att det var i ena hörnet. Där var det gammalt och nytt och rent och hopvikt om vartannat. Huller om buller. Suckade och började att försöka reda ut trasslet. Försökte hitta en ren och slät plats att ställa fötterna på, allt för att ha bra fotfäste. För utan bra fotfäste kunde även jag bli liggande i katastrofområdet. Och att jag också ligger där hjälper föga.

Till sist hade jag röjt upp och kunde andas ut. Men arg som ett bi var jag. Varför ska jag ha naturkatastrofer i min lägenhet? Alla tvättade och otvättade kläder låg utströdda  över hela lägenheten. Mitt barnbarn hade nämligen roat sig med att riva ut allt som var tvättat och otvättat.
Jag hade bara vänt ryggen till en kort stund..

Suck! Hur man än vänder sig så har man rumpan bak... eller hur det nu var. Hur man än vrider och vänder på detta faktum så var lägenheten en katastrof.

Och jag är så trött på katastrofer, trött på att det alltid är jag som blir den som måste ta hand om katastrofsituationerna hur små eller stora de än må vara.

fredag 8 januari 2016

☺ ☺ ☺


Bra sagt.....

En kram gör en bra dag bättre och en omöjlig dag möjlig.


Sagt av: för mig okänd




Kallt och brand




Nä...än dröjer det innan solens strålar börja värma en frusen själ från skellefteå med omnejd... Minus 27,5 grader och solen som inte stiger upp förrän klockan 09.30 och går till sängs redan 13.57 är uppe i bara 4 timmar och 22 minuter..

Gulfmacken med snabbmatsstället Krysset i Skellefteå blev lågornas rov i går kväll den 7 januari 2015...


bild tagen från Aftonbladet/ http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22054239.ab

Från det ena till det andra...


Vilket möte... En verkligt udda skara som samlats för att vara med på Stjärnorna på Jorden... Moder Jord med ena foten på jorden... Pan med hornen och Jimi Hendrix... och bakom Jimi Skyddsanden över Europas skogar...


Det blir inte mer skrivet än så för mig  just nu.
 Ska ut i kylan snart och handla mat.

Njut av tillvaron!
      

torsdag 7 januari 2016

Livet som en räkmacka

Jag önskar av hela mitt hjärta
att jag hade sluppit uppleva
 alla grymma hemskheter jag har fått vara med om under mina levnadsår
men alla har vi nog vår beskärda del
av sorg och elände

En del får mer
och andra mindre
lika ont gör det trots skillnaden
det är bara så synd
att sorgens grådaskiga hinna
satt så stora spår i mina ögon

Varför kan inte livet vara
bara den räkmacka
som det ibland pratas om
det skulle vara så mycket enklare
för det är inte snyggt
med det tunna flor
som döljer mina bruna ögon

onsdag 6 januari 2016

Hej mitt vinterland nu är du här...

En morgon som börjar med att jag  upprepade gånger FÖRSÖKER få på mig glasögonen (för att jag håller i dom upp och ner) känns ju inte direkt bäddad för klackarna i taket.
I alla fall idag åker verkligen ALLT vad julen heter ut!

För imorgon är det vardag! Äntligen vardag utan förvirrande helgdagar som gör mig konfys!  Det känns som det varit lördag varje dag och jag har fått nog!
 Det ska bli -oavsett vad – väldigt skönt att få hjälp att plocka bort julen.=)

Hej mitt vinterland nu är jag här........
Det är riktigt ordentligt kallt ute... Och mer snö har det kommit ned sen sist jag skrev.
Inte tycka om! Men det är bara fånga dagen och passa på att njuta av ljuset, kylan och allt det klara som det medför.

Igår kväll blev jag  uppringd  av någon människa  har glömt vilket företag han ringde ifrån och jag brukar inte svara på nummer jag inte känner igen, men nu gjorde jag det. Min hjärna var i "viloläge" så jag trodde jag såg ett annat nummer än vad jag gjorde. Mannen i andra ändan erbjöd mig i alla fall att låna 500.000kr. -Nej tack sa jag. -Men varför då??? frågade han och lät uppriktigt förvånad. -För jag inte VILL låna  500.000kr men tack ändå svarade jag och la på.  En halv miljon, bara så där…

Det fick mig genast att tänka på Lyxfällan som brukar gå på tv.
Vet inte varför, men det är min skräck! Inte min stora skräck men jag har en djup respekt för hur fort det tycks kunna gå åt pipan för människor som släpper kontrollen, inte längre vågar öppna brev och löser problem med nya krediter, lån.eller blir lurade av folk som ringer och erbjuder dem summor att låna osv.

Dagens Ord:

Jag tror på förmågan att förstå
Om viljan finns
Och intentionen är den rätta


Nä nu ska jag avsluta detta inlägg och värma mig med en kaffeskvätt tillsammans med Nyhetsmorgon =)  - Önskar er läsare en trevlig trettondag!                                      

söndag 3 januari 2016

Idag

Knarrande kallt.
Minus 11 grader.
Lite vind
Lätta  moln.
Slutat snöa
Det blåste och yrde om varandra igår. Och mycket snö har nu lagt sig på marken.
Frusna bilar och igensnöade bilar
Skottande gubbar...
skottande traktorer...
Önskar att jag kunde göra så att all snö som ligger på marken for upp till molnen och försvann...
Behöver inte mer snö nu. inte ens en enda liten snöflinga till. Det är så bra som det är!
Ser Nyhetsmorgon
Vill se en bra film senare
Vill bara lata mig.
Vill ha tyst omkring mig en lång stund.
Vill ha en butler =)

Jag har druckit varm mjölkchoklad i stället för kaffe.
Gott till att börja med men sedan blir det inte gott längre.
Mår illa.
varför gjorde jag det?
Ibland är jag bra dum.

Skatorna är det fart på i alla fall de lever rövaren i trädet utanför köksfönstret
De nojsar, skrattar och busar.
Trädet skakar av deras larv och trams

Jag tänker på midsommar.
I kalla januari.
Drömmer mig bort till juni
Lövande träd, surrande insekter, sjungande fåglar
doftande blommor, varmt eller ljumt i luften, tunna kläder

Åhhhhh, så härligt!

Gårdagen

Igår lördag var det INTE en så bra dag för mig.

Spillde ut kaffet över tröjan, tappade kaffemuggen på golvet (nej, den gick inte sönder), tappade mat, snubblar på släta golvet, såg inte det som var mitt framför ögonen...

Jag var som världens mest släpphänta person. Som en pajas som snubblar utan anledning.

Likaså såg jag så illa. Mer illa än vanligt. När jag blir trött eller får slut på energin om man vill kalla det så... är det banne mig hopplöst att ens försöka läsa något alls. Bokstäverna dansar runt och säger att de är några andra än vad jag trodde och ville. Glasögonen hjälper inte och inte heller att ta av dem. Jag är lika blind ändå. Eller suddig i kanterna...

Jag hoppas att Söndagen blir en bättre dag men det vete sjutton.  Jag känner mig tankspridd och mina handleder är extra kraftlösa, kan inte hålla i nåt utan att fumla och tappa taget.
 Jag har helt klart överansträngda muskler. Det får jag ganska ofta, så det är inte precis nåt nytt under solen för mig.

Jag har tagit på mitt handledsskydd /bandage för att stödja... Ja ibland kan t.o.m senorna knarra lätt vid belastning och då fryser jag till is för det är så otrevligt att höra, he he...
                                                             
                                                             

                                                           

fredag 1 januari 2016

Första Januari

På tal om Män...

MÄN ÄR  MODIGA  FÖR  ATT GÅ UT I KRIG  !

MEN DEM SKULLE  ALDRIG VÅGA TESTA HUR DET  KÄNNS ATT VAXA BIKINILINJEN,

OCH

MÄN SOM HAR  RING I  ÖRAT  TÅL NOG SMÄRTA OCH  VET  DESSUTOM  VAR MAN  KÖPER SMYCKEN !

MEN ?  OM MÄNNEN BÖRJAR TRÄFFA YNGRE KVINNOR  OCH KÖRA MOTORCYKEL DÅ ÄR HAN FÖRMODLIGEN  I KLIMAKTERIET,

 DEN ALLRA  RENLIGASTE  MANNEN   HITTAR DU PÅ KEMTVÄTTEN ,

FÖR DÅ KAN MAN VARA SÄKER PÅ ATT HAN DUSCHAR  REGELBUNDET...